© ateldesign

Ronde parkeerplaats

Als wiskundeleraar vond Arie het leuk om allerlei wiskundige figuren in de tuin te gebruiken. Een prachtige cirkel mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Fotoalbum van onze tuin

Een kijkje in de tuin vanaf 2003

De buxus

De buxus neemt in de tuin een belangrijke plaats in. Onze tuinhulp Johan Brozius zorgt er voor, dat ze er altijd strak geschoren en gezond uitzien. Johan heeft trouwens de meeste buxussen zelf gekweekt in zijn voormalioge tuin achter Bakkerij Tinselboer.

Vissen

Omdat onze voorkeur uitgaat naar vijvers met planten, is het niet altijd gemakkelijk om vissen hun plek te gunnen. Enkele vissen zijn te vinden. Koi-karpers zijn er nu  niet meer. De filtering en zuivering van het water was niet precies in ons tuinieren in te passen.

De tuin in de afgelopen

jaren

De tuin is in 1993 ontworpen door Dolf Kottier. De uitbreiding van de tuinkamer en de voortuin is een ontwerp van ..... uit Nijverdal. Bij de aanleg is een basis met goede kijklijnen belangrijk. We zijn er beslist trots op, dat ons dit gelukt is. Arie wilde beslist veel water in de tuin. Met 9 vijvers is dat ook gelukt. Waterhuishouding is in deze tuin beslist lastig. Omdat we onder het kanaalpeil tuinieren, is de drainage en vooral de verschillende sloten van levensbelang voor de planten.